Project omschrijving

Violeta Gonzales nam deel aan MBC’s SYB Training in General Santos City, Mindanao in samenwerking met CCT. Ze zit al meer dan 5 jaar in het bedrijfsleven met de verkoop kleding; van babykleding tot tienermode en Ready-To-Wear kleding (RTW).

Ze huurt een stalletje op de markt van Malungon provincie waar haar RTW winkel is gevestigd. Vóór het bijwonen van de SYB training, wist Viol niet hoeveel de winst en de totale kosten van haar bedrijf waren. Voor haar gold dat, zolang ze geld had om nieuwe productent te kopen, wat klanten om haar huur te betalen en wat geld voor de behoeften van haar familie, ze tevreden was. Ze veronderstelde dat het bedrijf goed liep.

Door de SYB training heeft ze het belang van boekhouding geleerd en opgenomen in haar bedrijf. Ze leerde meer over de vaste en variabele kosten in haar bedrijf en hoe ze winst het beste kan herinvesteren. Ze leerde ook dat de winst die ze maakt genoeg is om kapitaal in het bedrijf te houden. De lening die ze krijgt voor het bedrijf zal worden gebruikt om haar assortiment uit te breiden en andere dringende zaken, zoals het verbeteren van het aanzicht van haar winkeltje.