Project omschrijving

Vicky volgde de training ‘Genereer je eigen bedrijfsidee’ en de’ Start je eigen bedrijf’ training. Ze kwam met een plan voor haar varkenshouderij. Ze had al eerder geprobeerd varkens te verzorgen, maar pas tijdens de training leerde ze om elk onderdeel en elke stap van de varkenshouderij langs te lopen en goed te plannen, om het winstgevend en duurzaam te maken.

Om in de levensbehoeften van haar gezin te voorzien en het voer en de vitaminen voor haar varken te kunnen betalen, startte ze een klein snackkraampje langs de hoofdweg in haar wijk, Sapang Palay (Bulacan). Maar haar hoofddoel en belangrijkste inkomstenbron moest wel de varkenhouderij worden; het grootbrengen en verkopen van biggen. Eén van de kamers in haar huis heeft ze afgeschermd als varkenshok. Hier verzorgt ze haar zeug totdat de biggen worden geboren.
Na de SYB training leende Vicky 2.000 peso van haar spaargeld, zodat ze haar snackkraampje kon starten. De inkomsten hieruit gebruikt ze voor het verzorgn van de zeug. Het MBC gaf haar een banner te helpen bevorderen haar kraam.