Project omschrijving

Rosalinda Dacoy is een ervaren micro-ondernemer. Ze kreeg een lening van de CCT Krediet Coöperatie en haar ‘Rose’s Kralen Accessoires’. Rose heeft kettingen, oorbellen, armbanden, enkelbanden, en ID-houders ontworpen. Haar creativiteit stelt haar in staat om ook kleding ontwerpen van kleurrijke kralen. Ze ontwierp de jurk van de Blan stam van de Sarangani Province.

Rosalinda is CCT dankbaar vanwege de MBC business training die zij volgde in 2015. Haar bedrijf profiteerde van de Start Your Business training. Het hielp haar om financiële problemen te overwinnen, een goede boekhouding bij te houden en de distributie van de producten bij te houden. Zij ontving steeds meer bestellingen van CCT MRTC medewerkers, studenten, barangay ambtenaren, docenten en medewerkers van Sitio Lao. Dit zorgt voor meer werk voor de groep moeders waar ze mee werkt. Ze maken gepersonaliseerde en op maat gemaakte accessoires en design kralenkleding.

Uit haar bedrijfsplan bleek dat Rosalinda het salaris voor de moeders kan verhogen. Ze kan de winst gebruiken om haar eigen winkel te starten waar ze de producten met de moeders kan maken en verkopen. Ze realiseerde zich dat het beter is om te werken met een aanbetaling van 50% van de klanten voordat ze start met de productie; ze werkt vooral in opdracht. Rose had altijd al de wens om een winkel te hebben en werkgelegenheid te bieden aan anderen. Vooral aan moeders. Met de hulp van een tweede lening zal ze in staat zijn om meer orders te krijgen, de productie op te schroeven en een betere winst te krijgen, zodat ze een eigen winkel kan beginnen. Een droom komt uit. Ze wordt hierin geholpen door een business coach.