Project omschrijving

Maria Lourdes Cotanas begon haar bloemenshop door het verzorgen van particuliere bestellingen van bloemstukken voor verschillende gelegenheden zoals Valentijnsdag en jubilea. Door haar klanten werd al snel bekend dat zij goed werkt levert. Ze kreeg meer en meer bestellingen. Ze begon ook corsages te maken voor de diplomauitreikingen van studenten, of andere schoolgerelateerde evenementen. Daarna nam ze ook steeds vaker opdrachten aan voor bloemstukken voor groepen en familie-evenementen. Lourdes voelde aan dat haar bedrijf moest uitbreiden, en wilde graag meer kennis hebben over het runnen van een business. Ze wilde hier in investeren. Dus toen de uitnodiging voor Start Your Business Training kwam, besloot ze deel te nemen.

Ze leerde hoe je een bedrijf start en hoe ze zich kan richten op haar doelgroep. Maar het belangrijkste was ze haar eigen business plan kon maken. Ze zag ook de noodzaak om te worden gecoacht door een zakenman/-vrouw, omdat ze zich nog beschouwde als startende ondernemer.

Inmiddels is ze begonnen met de coachingssessies met een vrijwille coach via het MBC.
Ze heeft ook mensen ontmoet die ook in dezelfde sector werken (evenementen organiseren) en werkte met hem samen tijdens grote evenementen zoals bruiloften.