Project omschrijving

Een vrouw van een boer met vier kinderen: Grace Luz Ojagan helpt haar echtgenoot Rey andere middelen te vinden om voor hun gezin te zorgen en om hun kinderen naar school te sturen. Ate Grace heeft gedacht aan het maken van Polvoron want het is gemakkelijk te bereiden en het vergt niet veel geld en tijd.

Polvoron is van bruin-geroosterd meel gekookt in een pan met gesmolten boter, in combinatie met melkpoeder en suiker en andere gearomatiseerde bestanddelen als de meel wordt afgekoeld.

Als lid van de spaargroep van CCT, begon Grace met kleine investering die ze leende van CCT. Ze verkoopt haar producten aan de basisschoolkantine in Barangay Malalag Cogon, Malungon provincie. Daarnaast krijgt ze Polvoron-orders van sari-sari winkels, kantoren die kantines hebben en van individuen zoals studenten, docenten en school- en kantoormedewerkers.

Door de Start Your Business Training werd Grace aangemoedigd om meer producten in aanvulling op Polvoron te verkopen. Ze verkoopt nu naast Polvoron ook ijssnoep en kleine ronde pannenkoeken, die ze als betaalbare snacks aan studenten en kinderen verkoopt. Grace: gelukkige echtgenote en moeder. En zakenvrouw! Ze is een zegen voor haar gezin en voor anderen.