Project omschrijving

Het MBC helpt de organisatie ‘Pinag-Isang Lakas ng mga Tribo ng Mangyan’ (PLTM) om de Mangyan stammen te helpen bij het beheer van hun bedrijven en hen te leren hoe te overleven, zelfs met de concurrenten van de laaglanden, meestal de “Tagalogs” genoemd.

Erwin was een van de eersten van Mangyan deelnemers die de Start Your Business training onderging. Oorspornkelijk wilde hij een transportbedrijfje voor de Mangyan bananen industrie opstarten. Dit werd goedgekeurd door PLTM. Maar helaas werd het eiland waar Erwin woont, Mindoro, vorig jaar zwaar getroffen door tyfoon Nona Deze tyfoon veroorzaakte zware schade aan de bananenbomen, waardoor er geen of nauwelijks oogst was. En dus ook geen behoefte aan bananentransport.

Op dit moment, in afwachting van het herstel van de bananenteelt, heeft hij een klein winkeltje met levensmiddelen opgestart, een Commodity Store. Daarnaast is Erwin momenteel een vrijwillige trainer die ook naar andere Mangyan stammen gaat om hen te leren wat hij van de Start Your Business training van MBC heeft geleerd.