Project omschrijving

Casiguran in de buurt van Sorsogon Stad is een buurtschap met maar weinig internetcafees. De meeste mensen daar hebben nog nooit met een computer gewerkt, maar veel mensen willen er meer van weten. Ze weten en zien dat die technologische ontwikkeling zich snel ontwikkelt. Velen willen weten hoe je een computer moet gebruiken.

In 2011 is het MBC een computercursus gestart voor de leiders van 7 buurtschappen (barangays),voor de leraren van de scholen in de buurt en voor de werknemers van de overheidsdienst die verantwiirdelijk is voor 25 van deze baranggays: onderwijs, medische zorg, administratie, etc.

Na de training meldden 5 mensen zich aan voor een vervolgcursus. Het MBC besloot een computerschool te helpen opstarten in Casiguran. Pastor Mar en zijn vrouw Mary Ann bouwden hun huis om tot computerschool. De Nederlandse hulporganisatie Stichting Hand doneerde de benodigde computers en netwerkapparatuur.

In één jaar tijd konden meer dan 100 studenten een computercursus volgen in deze ‘huiskamerschool’. De tweede fase van dit roject was het installeren van een computer in elk buurtcentrum van de deelnemende barangays om zo technologische ontwikkeling in Sorsogon (De Filippijnen) te stimuleren.