Project omschrijving

De 57 jaar oude Catalina Magan nam deel aan de MBC start Your Business Training, gesponsord door CCT Malungon, in de Sarangani Provincie. Ze had ervaring in de voedselverwerking. Sinds jonge leeftijd is ze gewend om verwerkt voedsle te kruiden en ze verkocht al een hele poos chorizo en andere gekruide en op smaak gebrachte vleessausen.

Door de 5-daagse training leerde ze beter berijpen hoe haar hobby vertaald kon worden naar een winstgevend bedrijf. De uitdagingen die ze daarbij ondervond, zijn het al niet niet verkopen op krediet: het product aan je klant geven een een schuld bijhouden. Ze kon haar bedrijf niet voorzetten omdat klanten hun schuld nooit kwamen inlossen.

Onlangs heeft ‘Taling’ haar bedrijf weer heropend. Ditmaal past ze toe wat ze heeft geleerd in de bedrijfstraining. Ze focust zich nu op haar bedrijfsplan (De Chorizo Business). Een simpele business, maar een grote winst. Ze kreeg een hogere lening van CCT, zodat ze geld kon investeren in andere vleesproducten. Haar klantenkring bestaat uit mensen in Purok Sagrado Corazon, Barangay Bula, General Santos City en ze levert aan Carinderia’s, Restaurants, Barbecue kraampjes en aan andere kantoren. Ze leerde om goed om te gaan met het (cash) geld dat door haar bedrijf kwam en een bedrijfscoach begeleidt haar om de financi”en op de juiste manier te behandelen.