Project omschrijving

Charlene Marin’s bedrijfje is het verkopen van gegrild/gebarbecued varkensvlees op een spies. Daarnaast vekoopt ze ook andere gespieste producten, zoals Isaw (kippen ingewanden), Betamix (kippenbloed) en kippenkop. Charlene biedt haar vlees aan als ‘Het complete maaltijdpakket’.

De complete pakketten bestaan uit soep en rijst met het vlees als bijgerecht. Ook kunnen de klanten kiezen voor groente of vis. Dit soort ‘straatmaaltijden’ zijn een fenomeen in de Filippijnen. Haar afhaalrestaurant is niet meer dan een parasol en een tafel met daarop haar maaltijden. De locatie: het basketbalpleintje in het midden van de sloppenwijk waar ze woont: Welfareville. Doorgaans begint ze rond 3 uur ’s middags met haar verkoop tot middernacht. Iedereen in de wijk koopt bij haar omdat ze heerlijke en schone spiesjes aanbiedt.

Omdat ze aan het basketbalveld (‘court’) staat met haar maaltijden, heeft ze haar bedrijf “Food sa Court” genoemd (‘Eten bij het speelveld’). Charlene kreeg het startkapitaal dat ze nodig had van haar spaargroep.