De Medewerkers van MBC Nederland

Wilma Luiten
Wilma LuitenProject Manager, Trainer
Vanuit Nederland ondersteunt Wilma het team met de coördinatie, de voorbereiding en de realisatie van verschillende projecten over de hele wereld. Ze werkt voor haar eigen bedrijf als projectmanager in Nederland. Ze is getrouwd en heeft drie kinderen.
Peter de Hoogh
Peter de HooghProject Coordinator, Trainer
Peter de Hoogh heeft Ontwikkelingseconomie gestudeerd en heeft 20 jaar ervaring in de sector, met name in Latijns Amerika, Oost Afrika en Oost Europa. Hij werkt sinds medio 2018 als zelfstandig ondernemer en geeft trainingen op het gebied van Community Development, Fondsenwerving en Business Development. Peter is een gecertificeerd trainer van MBC op het gebied van GYB en SYB.
Ab Luesink
Ab LuesinkAdministratie & Financiën
Ab runt zijn eigen bedrijf als controller, informatie manager, project manager, en administratief & financieel expert. Hij heeft uitgebreide ervaring in alle aspecten van financieel beheer, controle en met name in boekhouding en informatiesystemen. Zijn ambitie is om klanten te voorzien van optimale informatie (systemen) ten gunste van organisatiebeheer en -controle. In zijn vrije tijd ondersteunt hij het MBC als penningmeester.

Senior MBC trainers vanuit de Filipijnen

Jenefer Villanueva
Jenefer VillanuevaStudentencoördinator
Jenefer is afgestuurd in HBO Engels en ze heeft een brede ervaring in ontwikkelingshulp en christelijke dienstverlening, in zowel de zakenwereld als in kerkelijk verband. Haar hart ligt bij het helpen van de armen. Ze werkt bij het MBC als Coörindator van het StudentVolgSysteem en houdt in de gaten dat alle deelnemers en studenten ‘op koers’ zijn in het MBC programma. In haar vrije tijd is ze vrijwilligers in kinder- en tienerprojecten.
Raymund Soriano
Raymund SorianoSenior Trainer (deeltijd)
Raymund Sariono is de senior trainer van de MBC-trainingen. Hij bereid de training in het veld voor en is verantwoordelijk voor het functioneren van het team van trainers, coaches en werkgroep coördinatoren. Daarnaast helpt hij met het levensvatbaar maken van hun bedrijfsplan door de individuele gesprekken met de toekomstige ondernemer. Bovendien werkt hij in de community Sapang Palay.
Arie Seip
Arie SeipConsultant
Arie is afgestudeerd als bedrijfseconoom en heeft brede ervaring opgedaan bij zowel profit- als non-profit organisaties in hulpverlening aan armen en kwetsbare groepen (dak- en thuislozen, prostituees en verslaafden). Vanuit zijn bewogenheid voor mensen aan de onderkant van de samenleving, werkt Arie als consultant voor MBC, met als taak het onderzoeken van mogelijkheden om in kansarme gebieden mensen te helpen hun eigen bedrijf te starten om zo hun levensstandaard te verbeteren.