Verslag van de Generate Your Business Idea Training in CCT Angeles

Op 19 augustus 2016 kwamen de MBC trainers voor de training in CCT Angeles City, Pampanga in het Fresh Hope Building, New York St. Villasol Subdivision. Het was een regenachtige dinsdag. Toch kwamen 19 deelnemers naar de GYB Training. 19 Mensen uit verschillende gebieden van Angeles City om de 2-daagse training te volgen.
CCT Angeles Medewerkers hadden de training georgansieerd, met de hulp van Rachelle Pawang, CCT Head Office Training Coördinator. Ze ondersteunden de studenten en de MBC trainers uitstekend door hun gastvrijheid, het voelde als thuis.

De deelnemers waren heel actief bezig met elke sessie en activiteit. Een van de uitgangen van de GYB Training is het ontdekken van de meest geschikte bedrijfsideeën voor elke persoon. Elke deelnemers scande zijn capaciteiten, gaven en talenten, de voorhanden zijnde middelen en de markt in de omgeving. Veel zakelijke ideeën bestonden alleen in de gedachten van de studenten, maar iedereen werd uitgedaagd om in hun werkboek een top 3 van potentiële bedrijfideeën te formuleren, in rangorde van 1 tot 3.

De eerste batch van GYB training voor CCT zit erop met deze groep mensen in Angeles City. Met het enthousiasme en de motivatie in het resultaat van de GYB training, willen velen van hen de 5-daagse Start Your Business training volgen. De CCT Staff ondersteunt dit ten volle.

Samen met het Missional Business Center wil CCT livelihood onder leiding van Alice Peneda, streven naar het helpen van mensen om informatie omtrent bedrijfsvoering te geven en de positie van nieuwe en bestaande ondernemers in het bedrijfsleven te versterken.Door holistische aanpak van microfinanciering en spaargroepen, samen met de bedrijfsvaardigheden training van het MBC kunnen startende ondernemers invloed uitoefenin in hun gezinnen en in hun gemeenschappen.