Tijdens de training ‘Start je eigen bedrijf’ maken de deelnemers hun eerste concept Bedrijfsplan. Dit is het document dat de doelstellingen van hun bedrijf stellen. Ze kopiëren de antwoorden van de oefeningen naar hun bedrijfsplan. Na het invullen van het Business Plan, wordt  het ingeleverd voor beoordeling en correctie bij het MBC. De MBC zal een feedback sessie met de deelnermers hebben om het hele bedrijfsplan door te nemen. Nadat de correcties zijn verwerkt, is het bedrijfsplan voltooid. Dit definitieve bedrijsplan kan vervolgens worden gebruikt als een investeringsvoorstel door het aanvragen van een lening bij een van onze Micro Financierings Partners.

Stap 1 - Training

Deelnemers maken het eerste concept van hun bedrijfsplan

Start de Training

In de training ‘Start je eigen bedrijf’  doen de deelnemers 39 oefeningen. Ze kopieren de antwoorden van die oefiningen naar hun bedrijfsplan. Aan het eind van de training zijn ze klaar met het eerste concept van hun  bedrijfsplan.

Stap 2 - Evaluatie

Het bedrijfsplan wordt nagekeken, besproken en verbeterd zodat het klaar is voor gebruik.

Evaluatie van het bedrijfsplan

Nadat de deelnemers het bedrijfplan hebben ingevleverd, wordt het door het MBC gecontroleerd en in een feedback sessie gesproken. Na de verwerkte verbeteringen is het bedrijfsplan klaar. De deelnemers kunnen er een lening mee aanvragen.

Stap 3 - Start!

Deelnemers genereren het startkapitaal (Lening, Spaargroep, Eigen spaargeld) en starten hun bedrijf.

Start van het eigen bedrijf

De deelnemers kunnn met hun definitive bedrijfsplan een lening aanvragen bij een micro-financieringsorganisatie. Andere bronnen voor startkapitaal kunnen zijn: het deelnemen aan een spaargroep en je eigen spaargeld of dat van familieleden.